Daglig leder i TECE Norge og Sverige, Geir Herdlevær

Bedriften som tar flytting med knusende ro

– Med god IT-infrastruktur og kundesystemene i skyen kan vi flytte på oss, og ha kontor hvor enn vi er i verden.

Vi har snakket med daglig leder i TECE Norge og Sverige, Geir Herdlevær, om utfordringer ved flytting, og om viktigheten av gode IT-løsninger, uansett om du jobber hjemmefra eller på kontoret. 

TECE er en internasjonal leverandør av høykvalitets VVS-løsninger, hvor samarbeid på tvers av både byer og landegrenser er normen. Da er det viktig for Herdlevær at de ansattes arbeidshverdag blir så sømløs som overhodet mulig.

En av tingene som kan komplisere dette er når man bytter kontorlokaler.

– Det er svært få som er forberedt på flytting, selv om alle sier det.

Flyttebesvær

Der de fleste husker å få med kontorplantene og møblene, og kanskje til og med planlegger et friskt malingsstrøk i de nye lokalene, er det én ting som setter kjepper i hjulene for mange når de flytter kontor:

– Du må ha nettlinjene på plass lenge før du tror, linjene må være inne i bygget før du flytter inn. Ellers står det helt stille, alt sammen.  

– Du har brent deg på dette selv?

– Ja, vi gjorde det i Trondheim. Vi skulle få ekspresslevering fra en linjeleverandør, men så stoppet det. Og om det haster eller ikke er ikke så nøye for linjeleverandørene, for det koster akkurat like mye.

Herdlevær løste situasjonen med å be de ansatte bruke bredbåndet på telefonene sine, men:

– Det blir veldig mye mer tungvint.

På nett overalt

Med nettlinjene på plass, er resten heldigvis plankekjøring. Herdlevær har valgt oss i JPC til å sy sammen en privat server, som befinner seg i en datahall på Ulven i Oslo. Denne fungerer som ryggrad for alle TECE-kontorene.

Med denne skreddersydde skyløsningen – kalt ASP – kan TECE-ansatte logge seg inn på, og være på nett, med alt fra kundedatasystemer til e-post og Dropbox-filer, uansett hvor i verden de befinner seg.

– Det viktigste for meg som leder er at JPC forstår hvordan vi tenker, sier Herdlevær.

– Jeg ser skjermen forfra, og jeg er ikke så opptatt av det som skjer på baksiden – det skal bare virke.

Sammen med ASP-løsningen har JPC også samkjørt kontorenes lokale IT-infrastruktur, slik at alt av innlogginger og systemer er identiske.

– Ta noe så enkelt som skrivere. Om jeg tar med laptopen til Malmø må jeg være i stand til å få en utskrift uten å løpe rundt på alle PC-ene til de ansatte. Når alle systemene er helt like, blir det veldig sømløst, jeg bare åpner PC-en og er pålogget med en gang. Da er det lettere å samarbeide og få ting gjort.

Tidligere kjørte TECE Norge og Sverige sin egen IT-løsning, men det krevde mye tid og arbeid. Herdlevær kom fram til en enkel, men viktig innsikt:

– Man må fokusere på det man skal gjøre, og vi er ikke en IT-bedrift. Vi skal være gode på salg.

Koronaeffekten

For Herdlevær har serverløsningen redusert utfordringene knyttet til kontorflytting betraktelig.

– Å flytte kontor nå er per definisjon det samme som å reise på hytta og jobbe. Det er bare å trekke ut pluggen ett sted, sette den inn et annet sted og fortsette å jobbe.

Denne infrastrukturen har også hatt uforutsette gevinster. Som så mange andre måtte de ansatte i TECE ta hjemmekontor da koronaviruset traff i mars.

– Da alle satt på hver sin tue og forsøkte å jobbe var det gunstig at vi hadde et såpass utbygd system. Så, strengt tatt ble det ikke en brems for oss, og det gjorde lite med omsetningen.

Dermed har den største utfordringen med korona blitt kundebesøkene, ikke kontorlivet.

– Da det braket løs fikk man ikke besøkt kundene, det var jo ikke lov til å reise over kommunegrensene. Og nå har tidsforbruket på bilkjøring gått opp fordi jeg ikke kan fly, sier Herdlevær.

– Men kontoret har vi med hvor enn vi er i verden.

JPC kan bistå arbeidet med en effektiv flytting.
Les mer om flytting av kontor

DEL

Søk

    Søk

      JPC fjernsupport

      Vi bruker cookies for å kunne gjøre brukeropplevelsen bedre for deg. Ved å fortsette å bruke disse sidene godkjenner du bruk av cookies. Les mer på vår side –  Retningslinjer for personvernerklæringer.