Automatlager-plateplukker

Fra manufaktur til metaller og plast – fra lite butikklokale til moderne automatlager

Astrup As, som i dag er Norges ledende leverandør av stål og stor distributør av plastprodukter, startet opp i 1857 som manufakturforretning i Christiania. Allerede i 1865 startet de opp med stål og metaller, først og fremst til skipsbyggere og en voksende industri. I dag er det Harald Astrup som er eier, og samtidig innehar hederstittelen 5. generasjon eier av selskapet – dette må vel være Norgesrekord!

Hovedkontor og sentrallager er lokalisert på Rommen i Oslo, der de har vært siden 1983. I 2012 stod et helt nytt, topp moderne lager klart for automatisk, effektiv og skånsom plukking av langgods og plater. Med den siste lagerutvidelsen i 2019 er Astrups lagerautomater med over 3500 pallplasser blant de største anleggene i Norden – et imponerende og høyteknologisk lager!

Stabile og forutsigbare IT løsninger er kjernen i den daglige logistikken for materialgrossisten Astrup. Selskapet har investert i topp moderne IT-systemer som fungerer hånd i hånd med 165 års tradisjoner.

Astrup valgte i 2011 å inngå et samarbeid med IT selskapet JPC AS, og dette har vært en svært stabil og god samarbeidspartner for selskapet. JPC har vært en viktig bidragsyter for å digitalisere bedriften, og samtidig med at samarbeidsavtalen ble fornyet nå i 2021, etter 10 års drift, ble nytt moderne datasenter etablert hos Digiplex.

Knut Myklebust, IKT sjef i Astrup uttaler at «JPC er først og fremst en fremragende leverandør av relevant teknologi og drifting av våre IT systemer, men like viktig er at de også er dyktige på menneskelige relasjoner og arbeidsmiljøet hos oss. Oppstår det et problem er JPC omgående på ballen med en løsning – her er det ingen ventetid», uttaler Myklebust.

Astrup AS ble etablert i 1857 og det er 5. generasjon som driver selskapet.

Selskapet omsatte for ca 800 mill i 2020 og har ca 100 ansatte.

15 biler henter varer hos selskapet og utfører ca 150 vareutleveringer daglig.

Selskapet sender ut ca 50 tonn varer pr dag, tilsvarende ca 14 000 tonn pr år. Samme mengde ca 14 000 tonn mottas også inn til lageret hvert år.

DEL

Søk

    Søk

      JPC fjernsupport

      Vi bruker cookies for å kunne gjøre brukeropplevelsen bedre for deg. Ved å fortsette å bruke disse sidene godkjenner du bruk av cookies. Les mer på vår side –  Retningslinjer for personvernerklæringer.